perjantai 27. tammikuuta 2017

Sudensilmät: luku 6

Luku 6: Vihatkaa rakkaitanne

Daphnen iho oli lumenvalkoinen ja silmänsä mustat. Ensimmäistä kertaa aikoihin Memoria tunsi korventavan pelon sisällään, se pyöri vatsassa ja tuntui tekevän matkaansa kohti kurkkua. Hän pelkäsi, ettei kohta saisi ääntäkään. Daphne ei astunut askeltakaan lähemmäs, hän istui ikkunalaudalla tyynen rauhallisena, vailla vaatteita ja silmät Memoriaan naulittuna. Hän oli tavattoman kaunis vaaleine ihoineen ja lyhyine hiuksineen, mutta ei tavallisella tavalla. Daphne oli kaunis kuten satujen lumikuningattaret; etäinen, kylmä ja tavattoman upea. Katsoa sai, muttei koskea.

Tule pois sieltä”, Memoria sai kuiskatuksi ja istuutui sohvalle katsoen tarkasti, oliko hänen allaan tavaroita. Hän istuutui kuin sohva olisi miinakenttä.
Ei”, Daphne lausui vastaukseksi. Hänen äänensäkin oli kaunis ja kuulas, ehkä aavistuksen liian korkea. ”Tule sinä puolestasi tänne.”
Daphne, jooko, ei käytetä tätä iltaa tähän”, Memoria aneli pitäen katseensa tiukasti kaksosessaan, ”meidän pitäisi sitä paitsi käydä vielä kaupassakin. Ei ole aikaa tuhlattavaksi.”
Sano se vielä.” Daphne vaihtoi asentoa, eikä Memoria uskaltanut kääntää katsettaan, vaikka sisko oli alasti. Hän häviäisi, jos katsoisi muualle. ”Sano minun nimeni”, Daphne sanoi ja vei sormet suulleen nuolaisten niitä hitaasti. Memoria tahtoi antaa ylen.


Rauhoitu nyt jo!” Memoria sähähti kovemmalla äänellä kuin oli ajatellut. ”Miten sinulla on tänään taas näin vaikea päivä? Eilen olit ihan kiltisti.”
En ole kiltti”, Daphne sanoi laskeutuen vihdoin ikkunalaudalta ja vinkaten silmää. Hän otti askelia lähemmäs tahraisella sohvalla istuvaa siskoaan, ja jokaisella askeleella hänen silmänsä näyttivät mustemmilta. Lopulta ne alkoivat valua tummaa nestettä tytön poskille, kunnes Memoria saattoi nähdä siskonsa nuolevan nestettä huuliltaan. Mitä lähempänä hän oli, sitä irvokkaammalta musta neste näytti. Daphnen silmät olivat pelkät ammottavat aukot, Memoria ei enää nähnyt itseään niistä. Hän avasi suunsa huutaakseen, mutta huuto oli vangittu, eikä mitään tullut ulos. Silmät tyhjenivät tyhjenemistään.

* * *

Memoria heräsi huohottaen istumapaikaltaan herättäen Atlasinkin. Juna oli nytkähtänyt ja palauttanut Memorian takaisin maailmaan, jossa hänen ei tarvinnut katsella ikkunalaudalla istuvaa, alastonta siskoaan. Siltikin mielikuva hänen mustista, valuvista silmistään oli piirtynyt terävästi alitajuntaan, eikä hän saanut sitä pois edes vaihtamalla ajatuksiaan.
Tapahtuiko jotain?” Atlas mutisi hieroen silmiään unen jäljiltä.
Ei”, Memoria tokaisi pakottaen hymyntapaisen muutamaksi sekunniksi kasvoilleen, ”minä näin vain painajaista. Ei mitään pahempaa.”
Hyvä.” Atlas kohensi asentoaan hieroen yhä silmiään. ”Millainen painajainen? Unemme kertovat meistä usein enemmän kuin sanamme.”
Memoria irvisti pojan lauseelle. ”Näin unta päivästä ennen tappoyritystäni.” Hymy hänen punaisilla huulillaan oli silkkaa kipua, Atlasin olisi tehnyt mieli halata tyttöä. ”Daphne istui ikkunalaudallamme ilman vaatteita ja käyttäytyi taas tavalla, joka näytti lähinnä siltä, että hän olisi tahtonut ottaa minut siinä ja heti. Minä...” Lause katkesi, Memorian oli pakko pyyhkiä silmiään. Hänen kapeat hartiansa vapisivat, eikä Atlas keksinyt yhtään sanaparia, joka olisi auttanut vähääkään. Tämä taakka oli tytön oma.

Minä en ihmettele, että sinä halusit tappaa hänet”, Atlas sanoi vastoin kaikkia omia odotuksiaan. Hän ei ollut ikinä sanonut mitään, joka osoittaisi tappamisen vaihtoehtona.
En minä halunnut”, Memoria vastasi vapisevalla, katkeruuden suolaamalla äänellä. ”Minulla ei oikeasti ollut mitään vaihtoehtoa sinä päivänä, kun se tilanne tuli kohdalle.”
Uskon sinua”, Atlas sanoi ja loi jälleen katseita ikkunasta ulos. He olisivat aivan pian muurilla ja sen ympärille rakennetulla, pienellä kylällä. Ilta oli jo pimennyt, tähdet oli heitelty taivaalle. Heidän olisi jäätävä kylään yöksi.
Tiedän hyvän majatalon Rajakylässä”, Memoria sanoi kuin olisi lukenut Atlasin mieltä.
Hyvä, jäädään sinne. Meidän kannattaa pitää ihan matalaa profiilia, koska seuraavasta päivästä tulee hankala. Minulla ei ole vielä keinoa päästä rajan toiselle puolelle, mutta enköhän saa sellaisen vielä yön aikana.”
Memoria nyökkäsi, vaikkei ollut varma, kuuliko puoliakaan Atlasin sanoista. Ne olivat sekoittuneet hänen mielessään siskon voihkaisuihin ja syvänmustiin, poskille valuviin silmiin, jotka katsoivat Memoriaa kaiken sen jälkeenkin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti